Pisma na kraju šume: video-preporuka

U sklopu projekta Čitaj i gledaj preporučila sam slikovnicu Pisma na kraju šume Jasne Jasne Žmak & Jelene Oroz (Oaza, 2020.)



Ovu je divnu slikovnicu o kreativnosti, mašti, zajedništvu i pravu na besplatno znanje izdao mali umjetnički kolektiv Oaza koji ima izdavaštvo pod nazivom Oaza Books.

Pogledajte preporuku:



OAZA je umjetnička organizacija koju su 2013. osnovale Nina Bačun, Ivana Borovnjak, Roberta Bratović, Tina Ivezić, Maja Kolar i Maša Poljanec. Od tada OAZA kontinuirano djeluje u područjima umjetnosti i dizajna u domeni neovisnog kulturnog sektora i samoiniciranih dizajnerskih projekata (kustoske prakse, istraživanja u području umjetnosti i dizajna, socijalni dizajn, strateški i konceptualni dizajn, izdavaštvo, edukacija o dizajnu). Više informacija na www.o-a-z-a.com i na Oaza Books.

Na Oazu stvarno treba obratiti pažnju, napravili su neke odlične stvari, između ostaloga tu je i prekrasno novo izdanje slikovnice Dubravke Ugrešić Kućni duhovi koje je ilustrirala Ana Kovačić.


To je jako lijepa i maštovita priča o raznim vrstama duhova koje možete susresti po stanu, tu su recimo Šuršub koji živi u slavinama ili Kiselik koji živi u boci s octom! Ovako je izgledalo staro izdanje, s ilustracijama Branke Ćetković (August Cesarec, 1988.):


Marija Ott Franolić


** Slikovnica Pisma na kraju šume je preporučena u okviru mog projekta Čitaj i gledaj: preporuke kvalitetnih slikovnica koji je financiralo Ministarstvo kulture i medija RH u okviru sredstava za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.












Primjedbe