Ljubav spašava živote: video-preporuka

U sklopu projekta Čitaj i gledaj preporučila sam slikovnicu Ljubav spašava živote Svjetlana Junakovića (Algoritam, 2007.)


Oduvijek mislim da je šteta preporučivati samo nove naslove, voditi se tržišnim kriterijima - po onome što se trenutno može kupiti, jer na taj način mnoge dobre stvari potonu i ostanu zaboravljene... Ovo je jedna takva divna slikovnica, nešto začudno, nekako neprilagođeno, zaigrano, oslobođeno didaktičnosti i podilaženju djeci, ali i konvencijama - a opet posve na mjestu, baš kakvo treba biti. Umjetnost bez dociranja, a sve je tako jednostavno i lijepo, veselo i duhovito. Za djecu i za odrasle. 

Bilo bi jako lijepo da se nađe izdavač koji će ovu slikovnicu ponovno izdati. Svjetlan Junaković je stvarno jedan od naših najboljih ilustratora. Možda i najbolji! Priča je jednostavna: otac i kći idu jedan dan na ribolov, i svatko ima svoje viđenje događaja... 

Pogledajte preporuku:


Preporuka je objavljena i na portalu Moderna vremena

Slikovnica je preporučena u okviru mog projekta Čitaj i gledaj: preporuke kvalitetnih slikovnica koji je financiralo Ministarstvo kulture i medija RH u okviru sredstava za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.












Primjedbe